BIOGRAFIE

Een nieuwe dimensie in brons

Ruud Cornelissen is een veelzijdig vakman.
Naast de restauratie en onderhoud van vooral oude panden, werkt hij ook als zelfstandig kunstenaar. In zijn vrije werken geeft hij brons een nieuwe dimensie in de vorm van figuratieve borstbeelden. Kenmerkend is zijn fantasierijke combinatie van het mysterieuze, historische en het haast fabelachtige.

Direct na zijn schooltijd trad Ruud, geboren in Engelen in 1961, in dienst bij een kunst- en nijverheidsatelier in ’s-Hertogenbosch. Daar deed hij zijn eerste brede ervaring en vakkennis op. Hij exposeerde in die tijd regelmatig als autodidact met surrealistische olieverfschilderijen.

In de jaren ’90 begon Ruud zijn eigen interieur- en schilderwerkenbedrijf.
Vakwerk in ere herstellen met respect voor oude bouwmethoden en materiaalkennis, vergrootte opnieuw zijn vaardigheden. Maar door de snelle groei van zijn onderneming schoof de vrije creativiteit langzaam maar zeker op de achtergrond.

Tot 2010. Als vanzelf ontstonden in dat jaar de eerste vrije kunstwerken sinds jaren.
Ogenschijnlijk relaxed als hij is, ging hij aan de slag om vervolgens blijk te geven van een enorme passie en creativiteit. Met als resultaat een indrukwekkende brede collectie beelden.

Te bekijken en te bewonderen op afspraak. Bent u geïnteresseerd en wilt u graag een vrijblijvende afspraak maken?
Belt u dan naar 06-53722574 of stuur een bericht naar ruudcornelissen@planet.nl